Jouw kat ontwormen
Katten kunnen regelmatig te maken krijgen met een wormeninfectie van spoel-, lint- of haakwormen. Ook binnenhuiskatten! Als mens kan je namelijk deze infectie overdragen via je schoenzolen, kledij of handen. Het is dus verstandig om je kat regelmatig te ontwormen. Bij een volwassen kat is het aan te raden om ze eens per seizoen te ontwormen. Je kan ook letten op de symptomen: vergeven, diarree, plots gewichtsverlies en lusteloosheid. Je kat kan er vanbuiten prima uitzien, maar toch besmet zijn. Voorkomen is beter dan genezen.
Jouw kitten ontwormen
Kittens kunnen in de baarmoeder of via de moedermelk een wormeninfectie oplopen. Daarom worden zij aan de start van hun leven met grotere regelmaat ontwormd, en dit op 3, 5, 7 en 9 weken. Hierna raden wij aan om het kitten elke maand te ontwormen tot het 6 maanden oud is. Je behandelt de moeder tegelijk, zolang het kitten nog in het nest is.
Jouw kat ontvlooien
Een vlo komt nooit alleen! Het duurt nooit lang voor het een echte plaag wordt. Ze kunnen zorgen voor jeuk en ongemak bij je kat, maar ook bij haar baasjes. Bovendien kunnen katten besmet raken met lintworm door beten van de vlo. Probeer ze dus ten alle tijde te vermijden.
Ontvlooien kan op verschillende manieren met verschillende producten. Je kan maandelijks ontvlooien met pipetten of je kan kiezen voor een langwerkende halsband tegen vlooien. Om zeker te zijn van de juiste behandeling, kunnen onze dierenartsen je adviseren over goedwerkende producten.
De producten die wij het meest gebruiken:
- Broadline
- Milbemax
- Stronghold (Plus)
- Profender
- Seresto
- Catminth
- Virbac
- Bolfo
- Comfortis